top of page

Grens tussen moordenaars en vruchtbare velden

De strijd tegen de IS en de onrust in het Midden-Oosten vullen wederom een pagina in de Volkskrant. Dit keer leggen we het vergrootglas op de Syrische grens bij het stadje Cobanbey waar op 23 juli 2015 bij een schietpartij een Turkse militair omkwam. Ik kan er niks aan doen de link te leggen met het Grutte Pier project. Boer Osinga en Braaksma van Kimswerd hebben het me goed in de oren gewreven: de grond in Kimswerd is de vruchtbaarste grond van Europa! Dat moet zeker ook al zo zijn geweest in de tijd van Pier, toen land en water elkaar veel vaker de hand konden schudden. In de 16e eeuw het strijdtoneel van boeren en huurlingen, die vochten om erkenning, vrijheid of ... omdat ze krankzinnig waren geworden. Donald Mccullin (mocht je een vrije avond hebben, een documentaire over zijn werk staat op NETFLIX) kon maar een ding helder concluderen: oorlog is waanzin en soldaten hebben de grens van krankzinnigheid bereikt. Naar mijn idee: de eerste moord is altijd zelfmoord.


Donald Mccullin - The moment you turn to GodNieuwe posts
Recente Posts
Archief
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page